Në ditën Ndërkombrate të Librit Gazeta ditore "Bohusläningen" boton në faqet e kulturës recensionin për librin "Lekens chauför"

Bilden kan innehålla: en eller flera personer
 
Shkruan :Shuquri S-Sejdijaj

Në kuadrin e Ditës ndërkombëtare të librit për fëmijë Gazeta e sotme ditore Bohusläningen sjell në faqet e kulturës një recension për librin "Lekens chauför" botuar 2018 ( në shqip Shoferi i lojës,bt 2000) të shkrimtarit tonë Rizah Sheqiri. Libri u kushtohet grupmoshave 6-9 vjeç.

Personazhi kryesor është Yllka, një vajzë e zhdërvjelltë, e cila nuk do që askush ta mbaj për dore. Ajo dëshiron të rritet dhe të bëhet e fortë.Ëndërron që të ketë një shtëpi me gjashtë zemra dhe një baba me bisht. Ajo di të shkruaj dhe të tregojë përralla si babai i saj por e veçanta e saj është se ajo është edhe shofere e lojës. Lexojeni librin në shqip ose suedisht dhe futuni në një udhëtim me një shofere të veçantë!
#LexoniPërFëmijëtTuaj


Om

Min profilbild

Rizah Sheqiri

Rizah Sheqiri - albansk författare född 12 januari 1961 i Kosova. Har studerat litteratur- och språkvetenskap vid Pristhinas Universitet. Under sju års tid arbetade han på Radio Prishtina. 1991 flydde han till Sverige. Han skriver noveller och lyrik; såväl för barn som för vuxna. Hittills har han givit ut ett tjugotal böcker på sitt modersmål. År 2000 kom hans diktsamling "Att ta emot sanningen" ut både på svenska och albanska. Samma diktsamling kom även ut på tyska och albanska. Han har flera andra böcker på svenska på gång som snart kommer att ges ut. Han är presenterad i flera antologier, samt i diktantologin "Flykten valde oss" som kom ut 1999. ( hämtat från författarcentrum syd)
RSS 2.0