Yllka Sheqiri släpper den 23 april sin andra diktsamling Men, för att hylla Världsbokdagen.

image8
© Bokomslaget av Rizah Sheqiri


Efter succén med diktsamlingen "Jag lyssnar inte alltid" 2005, släpper Yllka Sheqiri nu sin andra diktsamling Men, som är en uppföljare till den första. Diktsamlingen ges ut den 23 april för att hylla Världsbokdagen. I Men, skriver Sheqiri rakt och osentimentalt om alla de motstridiga känslor som rasar inom en ung människa. Om längtan, utanförskap, om önskan att bli sedd och förstådd, och inte minst om kärlek. Men kommer med största sannolikhet bli väldigt väl mottagen av ungdomar landet över, men inte bara av dem.
Boken  är illustrerad med bilder av Rizah Sheqiri.


Här följer några röster om Yllka Sheqiri's första diktsamling:
"Har du en tonåring i din närhet, tjej eller kille, rekommenderar jag dig att sätta "Jag lyssnar inte alltid" i händer på henne eller honom. Personen kommer att vara dig tacksam."

Iréne S Räisänen,  Skrivarsidan


"Dikterna är lättillgängliga och borde ha en hel del att säga likasinnade tonåringar, men även andra som vill minnas hur drastisk och dramatisk tonårstiden var."

Maria Björkman, BTJ


"Det är en rörande liten samling som både visar på tonårens klassiska livskonflikter, men också en mycket mogen och välformulerad samling dikter."

Thomas Nydahl, Kristianstadsbladet

Beställningsadress:


Bokförlaget
Rizah Sheqiri

Tel: 073-352 66 40

rsheqiri@yahoo.se

rizah_sheqiri@hotmail.com
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Rizah Sheqiri

Rizah Sheqiri - albansk författare född 12 januari 1961 i Kosova. Har studerat litteratur- och språkvetenskap vid Pristhinas Universitet. Under sju års tid arbetade han på Radio Prishtina. 1991 flydde han till Sverige. Han skriver noveller och lyrik; såväl för barn som för vuxna. Hittills har han givit ut ett tjugotal böcker på sitt modersmål. År 2000 kom hans diktsamling "Att ta emot sanningen" ut både på svenska och albanska. Samma diktsamling kom även ut på tyska och albanska. Han har flera andra böcker på svenska på gång som snart kommer att ges ut. Han är presenterad i flera antologier, samt i diktantologin "Flykten valde oss" som kom ut 1999. ( hämtat från författarcentrum syd)
RSS 2.0