Utgivna böcker

Böcker på albanska av Rizah Sheqiri:

1990 / 1995 Hëna e di lojën (vjersha)
1990 Zemër krejt dashuri (vjersha)
1991 Merimanga e dritës (poezi për të rritur)
1992 Çerdhja e gëzimit (vjersha)
1992 Mos na e ndalni rritën (dramë)
1993 Shëngjergjat e mi (vjersha)
1993 Peshq të vegjël (novelë)
1994 Shkurt e shqip (poezi për të rritur)
1995 Flutura në erë (poezi për të rritur)
1996 Bashkë shkojnë e vijnë (vjersha për fëmijë)
1997 Rruga drejt vendlindjes (tregime për të rritur)
1998 Shëtitja (novelë)
1998 Kujt i buzëqeshin lulet (vjersha për fëmijë)
1998 Dashuri mbi dashuritë (vjersha)
1998 Flutura në natë (poezi për të rritur)
1998 Kur bishti e harron kokën (vjersha humoristike dhe fabula)
1998 Në shoqëri me të adhuruarit e mi (vjersha për fëmijë)
1999 Pranverë pa pranverë (vjersha)
2000 Pak më ndryshe (tregime dhe përralla)
2000 Shoferi i lojës (tregime për fëmijë)
2000 Nëse patjetër të duhet e vërteta (poezi shqip dhe suedisht)
2000 Nëse patjetër të duhet e vërteta (poezi shqip dhe gjermanisht)
2000 Përqafim në ëndërr (tregime)
__
Medverkande antologier på albanska:

Antologji (albanska 4)
Diell në dritare
Poezia bashkëkohore shqipe - suedisht, ect

Böcker på svenska:

Att ta emot sanningen dikter
Utan hem. Var ska man bo? noveller &dikter
Ett hjärta fullt av kärlek, barn- och ungdomsbok, verser, dikter - tvåspråkig albansk-svensk

Böcker på tyska:

Wenn du wirklich die Wahrheit brauchst Gedichte

Medverkande i antologier på svenska:

Ystadiana 1993
Flykten valde oss 1999
Väntar på ett tåg som aldrig kommer att avgå 2001
En antologi med vinare dikter (E- antologi) 2001
Nutida albansk poesi - på svenska 2000
ARTES nr 4/2001, etc.

Medverkande i antologier på tyska:

Das boot - 1999, 2000
Almanach 2000
Fliegende Literatur Blätter 3/2000
Capriccio 2000, etc.

Medverkande i antologier på engelska:

Poetcrit 1&2/2001
Parnassus of World Poets 2001, etc.

Översättningar från svenska till albanska :

Den långa långa resan av Ilon Wikland & Rose Lagercrantz

Klockan av Anders Johansson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0